Sata

Saksassa opiskelu

Posted by Tilda

Moni meistä haaveilee opiskelusta tai edes vaihtovuodesta ulkomailla. Ulkomailla opiskelu ja asuminen ovat erittäin silmiä avaava kokemus, joka varmasti tekee hyvää jokaisen maailmankatsomukselle. Se on kokemus, jota ei ole korvattavissa millään muulla asialla. Se näyttää meille suuremman kuvan elämästä ja avaa silmämme sille, että mitä muuta maailmassa voikaan olla. Se on kokemus joka pitää kokea ainakin kerran elämässä. Ulkomailla opiskellessa tapaa monia uusia tuttavuuksia, joista usein saattaa tulla jopa läpi elämän ystäviä. Ja mikä paras puoli, kielitaito karttuu. Missä muuallakaan pystyi oppimaan täydellisen englannin kielen taidon kuin ulkomailla, jossa sinulla on pakote puhua englantia joka päivä. Samalla saattaa jopa ihan vahingossa oppia paikallisen kielen, jos sitäkin vaivautuu opiskella. Mikä olisikaan parempi kuin kotiinpaluu kahta kieltä rikkaampana ja monien uusien ystävien seurana. Vaihto-oppilasvuosi on usein se opiskelun paras vuosi, jolloin opiskelussa saaduista hyödyistä ja mahdollisuuksista nautitaan kunnolla. Vaihto-oppilasvuosi ei ole pelkästään opiskelua, vaan se on myös hauskanpitoa ja uusiin paikkoihin tutustumista.

opiskella ulkomailla

Toisaalta osalle meistä pelkkä vaihtovuosi ei ole tarpeeksi ja osa meistä haluaa päästä suorittamaan koulunsa kokonaan ulkomaille. Tämä onkin yksi erittäin hyvistä vaihtoehdoista kouluttautua. Usein ulkomailla opiskelu katsotaan myös hyväksi koulun jälkeen työpaikoilla. Se kertoo siitä, että henkilö on rohkea ja valmis uusille haasteille. Tällainen henkilö ei pelkää uusia asioita tai muutoksia, mitkä ovat taas erittäin arvostettuja piirteitä työelämässä. Usein myös ulkomailta saattaa löytyä aloja tai parempia mahdollisuuksia, joita kotimaasta ei löydy. Suomalaisilla on etuoikeutettu asema lähteä opiskelemaan ulkomaille, nimittäin Suomen valtio avustaa rahallisesti ulkomailla opiskelevia yksilöitä.Yksi tärkeä asia kuitenkin ulkomailla opiskelussa on kohdemaa. Tämä pitääkin miettiä tarkasti ja katsoa kyseisen maan mahdollisuudet opiskeluun. Sen pitää olla maa jossa tulee viihtymään, muuten opiskelusta tulee hyvinkin raskasta aikaa. Yksi tällaisista maista on Saksa. Saksa on erittäin suosittu maa ulkomaalaisten opiskelijoiden suosiossa. Se johtuneekin siitä, että maa on erittäin monipuolinen ja tarjoaa todella laajat valikoimat eri mahdollisuuksiin. Meille suomalaisille Saksa on myös loistava maa lähteä opiskelemaan sen sijainnin takia. Saksa sijaitsee hyvinkin keskellä Eurooppaa, jolloin sieltä ovat hyvät kulkuyhteydet läpi Euroopan. Se ei myöskään ole kovinkaan kaukana kotimaastamme, jolloin kotona pääsee vierailemaan helposti jopa viikonloppuna, jos koti-ikävä pääsee yllättämään. Saksa on myös tunnettu sen erittäin hyvistä ja arvostetuista korkeakouluista, jotka tarjoavat menestyksekkäämmän alun työelämälle. Saksan koulutustarjonta onkin erittäin runsas, nimittäin tarjolla on jopa 13 500 tuhatta erilaista opintokokonaisuutta. Suurin osa koulutuksesta on luonnollisesti saksaksi, mutta kansainvälisenä opiskelumaana melkein jokainen korkeakoulu tarjoaa myös englanninkielisen tai ranskankielisen vaihtoehdon.

Saksan koulutusjärjestelmä

Saksassa on hyvin yhtenäinen koulutusjärjestelmä Suomen tavoin, mutta säännöt saattavat hieman vaihdella osavaltiosta. Saksan koulutusjärjestelmä jakaantuu siis kolmeen eri asteeseen, jotka ovat perusaste, toinen aste ja korkeakoulutus. Oppivelvollisuus taas Saksassa alkaa kuusivuotiaana ja jatkuu 18-vuotiaaksi asti, riippuen hieman osavaltiosta. Osavaltiosta riippuen oppivelvollisuus on 9 tai 10 vuotta.

Saksan koulutusjärjestelmä

Koulutus aloitetaan ensin peruskoululla, joka on maksuton 4 vuotta kestävä koulutus. Tämän jälkeen siirrytään orientaatioasteelle kahdeksi vuodeksi, joka vastaa Suomen peruskoulun yläastetta. Tämän jälkeen taas valitaan itse, että minkälaisia yleissivistäviä opintoja haluaa jatkaa. Vaihtoehtoina on 3 vuotta kestävät kansalaiskoulu, reaalikoulu, lukio tai yhtenäiskoulu. Tämän jälkeen oppivelvollisuus on päättynyt ja saa itse päättää opiskeluiden jatkosta joko menemällä lukioon tai ammatilliseen kouluun, jonka jälkeen taas siirrytään korkeakouluihin ja yliopistoihin.

Related Post