Sata

Opiskelu Intiassa

Posted by Tilda

Suunnitteletko vaihto-oppilasvuotta tai jopa koko tutkinnon suorittamista Intiassa? Oppilaitoksia on Intiassa tuhansia, joten vaihtoehtoja varmasti riittää. Tämä maailman toiseksi suurin maa on kiehtova kohde, mutta kulttuurierot saattavat yllättää suomalaisen opiskelijan. Voit varautua suurimpiin eroihin hankkimalla tietoa opiskelusta etukäteen – tässä pieni tietopaketti siitä, millaista opiskelijan elämä Intiassa käytännössä on.

Yleistä Intiassa opiskelusta

Intiassa koulut voidaan jaotella suurpiirteisesti julkisiin ja yksityisiin koulutuslaitoksiin. Kansainvälisiä opiskelijoita kiinnostavat yleensä kolmannen asteen koulut; Intiassa on yli 600 yliopistoa, 33 000 ammattikorkeakoulua ja teknillistä korkeakoulua, joista liki parituhatta on suunnattu pelkästään naisille. Suosittuja aineita ovat esimerkiksi kauppatieteet, tietotekniikka, insinööriopinnot ja liiketoiminnan johtaminen. Myös terveysalan opinnot houkuttelevat monia ulkomaalaisiakin opiskelijoita. Koulua valitessa on hyvä olla tarkkana siitä, että opinahjolla on hyvä maine. Valitettavasti suureen maahan mahtuu joukko huijareita, jotka pyrkivät rikastumaan lukukausimaksuilla, mutta todellisuudessa opetuksen taso on alhainen eikä koulu välttämättä täytä instituuteille asetettuja kelpoisuusvaatimuksia. Toisin kuin Suomessa, Intiassa opiskelu on maksullista. Vuosimaksu on muutama tuhat dollaria, mutta Intian pienet asumis- ja elinkustannukset kompensoivat opintojen hintaa. Kouluihin hakeminen on suhteellisen yksinkertaista. Kouluun voi ottaa yhteyttä internetissä hyvissä ajoin ennen opiskelun alkamispäivää. Vaatimuksina opiskelijoille on yleensä IB-tutkinto (International Baccalaureate) riittävän korkeilla arvosanoilla, tosin vaihto-oppilaille riittävät yleensä kyseisen aineen opinnot kotimaassa. Mikäli hakuprosessi hämmentää, voit kääntyä opiskelijoille tarkoitettujen sivustojen puoleen. Yksi niistä on valtion hallinnoima sivusto StudyinIndia.gov.in, joka neuvoo Intiaan tähtääviä opiskelijoita mm. sopivan koulun tai alan valinnassa, tai vaikkapa opiskelun kustannuksiin liittyvissä asioissa. Mikäli olet kiinnostunut lyhyemmästä ajasta Intiassa, on tarjolla kieleen ja kulttuuriin keskittyneitä lyhytaikaisia kursseja. Järjestöjen kautta on helpompi hoitaa majoitus, mutta lennot ja viisumi tulee yleensä hoitaa itse. Viisumin sekä lyhyemmällä että pidemmälle opiskelulle saa Intian suurlähetystön kautta. Viisuminen saaminen voi viedä jopa kuukauden, joten muista lähettää hakemus reilusti ennen lähtöä. Opiskelijaviisumi ei salli työntekoa opintojen ohessa eli varaa mukaan tarpeeksi säästöjä kattamaan elämiseen liittyvät kustannukset.

Opiskelijaelämä eroaa suomalaisen opiskelijan arjesta

Intiassa ulkomaalaiset opiskelijat otetaan lämpimästi vastaan. Itse asiassa viime vuosina maahan on pyritty saamaan entistä enemmän opiskelijoita ulkomailta siinä toivossa, että maahan jäisikin osa heistä. Paikalliset nimittäin muuttavat yhä useammin pois maasta valmistumisen jälkeen. Vaikka opiskelu voi olla vaativaa missä tahansa, saattaa opiskelija yllättyä siitä, miten Intiassa opinnot saattavat aiheuttaa hyvinkin paljon stressiä opiskelijoiden keskuudessa. Opetuksen taso on tunnetuimmissa kouluissa hyvin korkea, joten opiskelijoidenkin edellytetään panostavan opintoihin. New Delhi, Mumbai, Jaipur ja Hyderabad ovat tunnetuimpia opiskelijakaupunkeja. Niissä on jokaisessa miljoonia asukkaita, joten suomalaisella saattaa hyvinkin mennä hetki tottua hälinään. Koulut auttavat usein majoituksen löytämisessä ja asumiskustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin Suomessa – pakolliset menot voivat olla niinkin pienet kuin 5000 euroa vuodessa. Intialainen kulttuuri on hyvin värikäs. Opiskelujen ohella voit vierailla upeita nähtävyyksiä katselemassa ja maistella paikallisia ruokia. Intiassa on peräti 37 Unescon Maailmanperintökohdetta, mukaan lukien Taj Mahal ja muut kauniit temppelit. Koulut järjestävät kansainvälisille oppilaille lukuisia aktiviteetteja ja niiden avulla on helpompi tutustua paikalliseen kulttuuriin. Intian turvallisuus voi askarruttaa etenkin jos ei ole koskaan maassa vieraillut. Länsimaalaiset saattavat kiinnittää huomiota paikallisten keskuudessa, mutta suurin osa ihmisistä on ystävällisiä, vaikka ostoksia tehdessä hintaan laitettaisiinkin pieni ulkomaalaisen lisä. Terve järki auttaa pysymään poissa hankaluuksista. Kulttuurieroista huolimatta Intiassa opiskelu on antoisa kokemus. Maa tulee tutuksi aivan erilaisella tavalla kuin lomaillessa, sillä pidemmän oleskelun aikana saat nauttia Intian kulttuurista ja sen yllätyksistä paikallisen opiskelijan tavoin.

Opiskelijaelämä eroaa suomalaisen opiskelijan arjesta

Related Post