Opiskelu aikuisiällä

 

Olitpa koskaan käynyt yliopistossa, saanut joitain opintopisteitä monien vuosien takaa tai joudut vain vaihtamaan koulutustasi uranvaihdon takia, palaamisesta kouluun voi olla sinulle paljon hyötyä. Aikuisopiskelijoilla on kuitenkin paljon riskitekijöitä, jotka johtavat keskeyttämiseen ennen tutkinnon suorittamista; asioita, kuten perhevelvoitteita, taloudellisia haasteita ja taipumusta käydä osa-aikaisesti koulussa.

Koska korkeakoulujen kustannukset kasvavat tasaisesti, panokset ovat korkeat; Kouluun käyminen ilman tutkinto-ohjelman päättymistä voi tarkoittaa velkavuoren käsittelemistä eikä työtä sen maksamiseen. Ennen kuin sukellat tutkinto- tai todistusohjelmaan, tee kotitehtäväsi antaaksesi itsellesi parhaat mahdollisuudet menestyä aikuiskouluttajana. Toinen tärkeä tehtävä on auttaa sinua tunnistamaan miksi haluat palata takaisin kouluun. Jos pystyt tunnistamaan, mikä se on, se tulee motivoimaan sinua, kun alat tuntea lannistumistasi tai ahdistusta koulun aloittamisen suhteen.

Vinkkejä tulevalle aikuisopiskelijalle

  1. Valitse koulu, johon mahtuu aikuisia opiskelijoita

Yksi haaste aikuisopiskelijoille on tunne, että he eivät sovi kampuksen paljon nuorempien opiskelijoiden kanssa. Jotkut katsovat, että koulun tarjoamilla neuvontapalveluilla ei ole merkitystä heidän elämäntilanteelleen. Tämän ongelman välttämiseksi etsi koulua, joka rekrytoi aktiivisesti vanhempia oppilaita. Kelasta voi varmistaa, mitä aikuisopiskelijoiden tulee ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin kampuksella tapahtuva lastenhoito, viikonloppukurssit ja joustavuus sekä kohtuuhintaisuus.

 

  1. Harkitse opintopisteiden siirrettävyyttä valittaessa koulua

Toinen tapa parhaimpiin kouluihin mukauttaa ei-perinteisiä opiskelijoita on hyväksymällä opintopisteitä muista oppilaitoksista. Jos olet ansainnut aiemmin opintopisteitä oppilaitokselta, hanki käsitys siitä, kuinka monta hyväksytään uutta tutkintoa varten. Selvitä tämä ennen ilmoittautumista, koska mitä enemmän opintopisteitä siirtyy, sitä nopeampi ja halvempi tutkinto on.

 

  1. Valitse pääaine, joka auttaa saavuttamaan tavoitteesi

Jotkut 18-vuotiaat viettävät muutaman vuoden yliopistossa löytääkseen itsensä ennen keskittymistä pääaineeseen, joka johtavat tietylle urapolulle. Aikuiset, ei enää niin paljon. Tietenkin, et voi vain sokeasti valita pääaineen sen perusteella, kuinka paljon rahaa valmistuneet ansaitsevat. Sen on myös oltava hyvä valinta sinulle. Tee online-arvio tai työskentele ura-konsultin kanssa selvittääksesi, mikä ala parhaiten vastaa vahvuuksiasi.

 

  1. Selvitä useiden rahoituslähteiden mahdollisuudet

    lainat

Älä oleta, että koska olet aikuinen, et voi saada tukea. Itse asiassa ei ole ikärajoja valtion opiskelijatuen saamiselle apurahojen, lainojen ja työopinto-ohjelmien muodossa. Aikuisopiskelijoille on myös stipendejä. Selvitä myös, maksaako työnantajasi jatkokoulutuksesta; Monilla työpaikoilla rahoitetaan työntekijöille kokonaisia tutkintoja.

 

  1. Tutki verkko-opintoja

Opiskelu kiireisen työ- ja perheaikataulun mukaan tekee verkko-opinnoista suositun valinnan. Voit usein katsella luentoja oman aikataulusi mukaan ja välttää ajan kuluttamista matkustamisen takia. Voit kokeilla monia verkkokursseja ilmaiseksi, nähdäksesi, toimiiko verkko-oppiminen sinulle.

 

  1. Pidä tasapaino sosiaalisen elämän, työn ja koulun välillä

Vaikka aloitatkin hitaasti, kouluun meneminen on kuin osa-aikainen työ, ja sinun on varattava tunnit sen toteuttamiseksi. Tuntien löytäminen voi tarkoittaa työn vähentämistä, miellyttävän toiminnan, kuten television katselun, poistamista tai järjestäytyneen toiminnan, kuten urheilujoukkueen, lopettamista. Yksi toiminta, josta et voi lainata tunteja ilman negatiivisia seurauksia, on uni.

 

On myös tärkeää varmistaa, että perheenjäsenet, ystävät ja jopa työtoverit ja pomo tietävät ja kunnioittavat sitä, että tarvitset aikaa ja tilaa kurssityösi loppuun saattamiseksi. Saatat joutua sanomaan ei, kun joku pyytää sinua tekemään ylitöitä tai siirtymään vapaaehtoistyöhön organisaatioissa, joille olet aiemmin auttanut. Tutkimukset osoittavat, että kun työskentelemme keskeytyksillä, ei vain vie aikaa palata tehtävään, vaan myös tunnemme enemmän stressiä ja turhautumista. Välttääksesi halua lopettaa, on tärkeää jättää tilaa itsellesi työskennellä keskeytyksettä. Luo lastenhoitokustannukset tarvittaessa yliopistobudjettisi ja varmista, että sinulla on hiljainen paikka työskennellä kotitalouksien hälinästä poissa.

Comments are closed.