Sata

Opiskele tehokkaasti

Posted by Tilda

Opiskelu tehokkaasti ei ole sattumaa. Opettajat ja psykologit ovat tutkineet tutkimusmenetelmiä vuosia. Osa parhaista tutkimuksista on peräisin huippuyliopistoista, kuten Stanfordin, Indianan ja Chicagon yliopistoista, jossa täsmälliset kokeet opiskelijaryhmien kanssa ovat valottaneet tehokkaimpia tutkimusmenetelmiä. Opiskelijat, jotka noudattavat näitä menetelmiä, oppivat helpommin, säilyttävät materiaalin pidempään ja säästävät tuntikausia.

Toimivat opiskelumenetelmät

  1. Opintosuunnitelman tekeminen ja pitäminen

Varaa jokaiselle päivälle tiettyjä tunteja opiskeluun aivan kuten ruokaa ja unta varten. Säilytä sama aikataulu uskollisesti päivittäin. Tutkimukseen tarvittava aika vaihtelee kunkin yksilön osalta, joka perustuu aiheeseen liittyviin taitoihin. On suositeltavaa käyttää keskimäärin kaksi tuntia opiskeluun joka päivä. Luokkaan meneminen tai kurssille osallistuminen on vain alku; todellinen työ alkaa myöhemmin!

  1. Opiskelu sopivassa paikassa – samaan aikaan, samaan paikkaan, joka päivä

Jos keskittyminen on ongelma, oikea ympäristö auttaa sinua suuresti. Työpöydän tai pöydän pitäisi olla rauhallisessa paikassa – vapaa niin monista häiriötekijöistä kuin mahdollista. Keskityt paremmin, jos opiskelet samassa paikassa joka päivä. Esimerkiksi, kun istut keittiön pöydässä, odotat ruokaa. Kun istut tuolissa, katsot televisiota jne. Kehittäminen tapa opiskella samaan paikkaan samanaikaisesti päivittäin parantaa keskittymistäsi.

  1. Opintojakson varustaminen kaikilla tarvitsemillasi materiaaleilla

Työpöytäsi tai pöytäsi tulee olla varustettuna kaikilla materiaaleilla, joita saatat tarvita tehtävän suorittamiseen, esim. Lyijykynät, kynät, pyyhkeet, paperiliittimet, nitoja, sanakirja, välipalat ja nestemäiset virvokkeet jne. Joitakin tehtäviä varten saatat tarvita laskin tai jokin muu tarvike. Kun käytät materiaalejasi, voit opiskella keskeytyksettä. Jos sinulla on Whatsapp, anna sen tehdä työ opiskelun aikana. Voit vastata viesteihin opiskelun jälkeen. välipalojen ja juomien ottaminen tutkimuspaikalle poistaa ne loputtomat matkat keittiöön, jotka rikkovat keskittymistäsi.

  1. Älä luota motivaatioon

Voitteko kuvitella, että urheilija odottaa inspiraatiota, jotta he voisivat harjoittaa valitsemaansa urheilua? Ei tietenkään. He kouluttavat päivittäin pysyäkseen kilpailukykyisinä riippumatta siitä, haluavatko he sitä vai eivät. Kuten urheilija, sinun on saatava koulutusta kokeisiin ja kokeisiin tekemällä tehtävät ja valmistelemalla päivittäin tarkistuksen avulla, että olet valmis toimintaan.

  1. Muistikirjan pitäminen

Tutkijat kertovat meille, että järjestys ja korkeat arvosanat ovat varmasti suhteessa toisiinsa. Kirjoita erillinen osa jokaisesta aiheesta muistikirjaan, sekä lukukauden kalenterista, jotta voit kirjoittaa kaikki tärkeät tehtävät, kun ne on ilmoitettu. Kaikki nämä tiedot yhdessä yhdessä paikassa ovat välttämättömiä menestyksesi kannalta. Hyvin hoidettu muistikirja on osa hyvää ajanhallintaa. Jos olet koskaan sijoittanut tärkeän tehtävän väärin, tiedät, kuinka paljon arvokasta aikaa menetetään etsimällä sitä.

  1. Huolellinen muistiinpanojen tallentaminen

Kirjoita muistiinpalnoja. Tietäen mitä olet odotettavissa ja milloin odotetaan, että se on odotettavissa, on ensimmäinen suuri askel kohti tärkeiden tehtävien suorittamista onnistuneesti ja ajoissa. Opi ottamaan hyviä muistiinpanoja tehokkaasti, kun ohjaajasi painottavat tärkeitä kohtia luokassa ja kun opit harjoituksia. Hyvät muistiinpanot ovat “välttämätön” juuri ennen koetta. Ilman muistiinpanoja sinun täytyy lukea uudelleen ja tarkastella koko tehtävää ennen testiä. Tämä voi vaatia, että luette missä tahansa 100-300 sivua materiaalia yhdessä illassa. Muistiinpanojen avulla voit muistaa tärkeimmät kohdat vain murto-osassa aikaa. Aikaa, jonka vietät tehden muistiinpanoja, ei mene hukkaan – vaan ne itseasiassa säästää aikaasi.

  1. Materiaaliin tutustuminen koko ajan

Opiskelija, joka ei tarkastele materiaalia, voi unohtaa 80% siitä, mitä on opittu vain kahdessa viikossa! Ensimmäisen arvioinnin pitäisi tulla hyvin pian sen jälkeen, kun materiaali esitettiin ja tutkittiin. Varhainen katsaus toimii suojana unohtamatta ja auttaa muistamaan paljon kauemmin. Usein koko kurssikertomus tuo palkintoja testiaikaan ja lievittää koeahdistusta. Vaikka nämä opiskelumenetelmät toimivat, on olemassa jokin muu osa, jota tarvitaan kaikkien niiden käyttämisessä – vastuu opiskelusta seuraamalla tehtäviä. Kaikki maailman opintomenetelmät eivät auta sinua, jos et auta itseäsi. Kuten useimmissa kaikessa elämässäsi, sinun mottoosi pitäisi olla: “Olen vastuussa menestyksestäni!”

Toimivat opiskelumenetelmät

 

 

Related Post