Uutiset

Uusimmat Viestit

Opiskelu Ruotsissa

 

Jokaisella suomalaisella on varmasti jonkinlainen kuva naapurimaastamme, mutta minkälaisia opiskelumahdollisuuksia Ruotsi tarjoaa? Vaihtoehtoja on useita, haaveilitpa sitten vaihto-opiskelusta, kielikurssista tai korkeakouluopinnoista. Tutustu Ruotsin koulutusjärjestelmään ja katso hakuohjeet alempaa.

Opiskelu Kiinassa

 

Kiina on yksi kiinnostavimmista matkailukohteista, mutta yhä useampi suomalainen suuntaa itään myös opiskelemaan. Syitä on monia; kansainvälinen ympäristö, eksoottinen kulttuuri, kasvava talous sekä nopeasti kehittyvä teollisuus houkuttelevat tuhansia innokkaita opiskelijoita länsimaista vuosittain. Oli kyseessä sitten kielikurssi, vaihtovuosi tai koko tutkinto, Kiinassa vietetty aika on varmasti antoisaa ja hyödyllistä myös tulevaisuuden[…]

Opiskelu Intiassa

 

Suunnitteletko vaihto-oppilasvuotta tai jopa koko tutkinnon suorittamista Intiassa? Oppilaitoksia on Intiassa tuhansia, joten vaihtoehtoja varmasti riittää. Tämä maailman toiseksi suurin maa on kiehtova kohde, mutta kulttuurierot saattavat yllättää suomalaisen opiskelijan. Voit varautua suurimpiin eroihin hankkimalla tietoa opiskelusta etukäteen – tässä pieni tietopaketti siitä, millaista opiskelijan elämä Intiassa käytännössä on.

Opiskelijaelämää

 

Mitä on opiskelijaelämä? Opiskelijaelämästä tyypilliset stereotypiat voisivat olla esimerkiksi itsenäistyminen, biletys, niukkuus sekä oman itsensä löytäminen. Voisimme lähteä tarkastelemaan aihetta näistä neljästä näkökulmasta.

Pelottaako aikuisena opiskelemaan palaaminen?

 

Yhä useammat oppilaitokset tarjoavat nykyään aikuisille suunnattuja kandidaatin opintoja ja jatkokoulutusta. Aikuiset käyvät usein ura-alan oppilaitoksissa hankkimassa uusia taitoja ja lisäämässä tietämystään mutta takaisin opiskelemaan lähteminen voi olla pelottava ajatus, varsinkin jos viime kerrasta on kulunut vuosikymmeniä. Aikuisten opiskelijoiden määrä on kuitenkin nousussa, joten ei tarvitse pelätä, että on yksin[…]